Author Topic: AMD Overclocking Guide  (Read 30057 times)

Offline X3ME15

  • Moderators
  • Member
  • *
  • Posts: 10084
  • Render Me This, Decode Me That!
    • My Blog
AMD Overclocking Guide
« Reply #20 on: October 25, 2004, 06:14:21 PM »
pag locked ang proccy.. dalawa lang mangyayari pag-tinaas or binabaan mo multi ng proccy:



1) its either there is no POST when you changed your multi from the default multi or



2) there is POST but when checked w/ CPU-Z eh lumalabas eh default multi parin.. (ive experienced it w/ Sempron proccys)



Quote
Quote

how would you know if its a palomino?

is "AthlonXP" considered palomino?

Unqoute




the answer is already been said in your statement..


"Love is Bliss, Thus is Desolation" - a lover's gripe with humanity | "Patience is Like Foreplay.. The More You Wait, The More Pleasing It Will

ulolin

  • Guest
AMD Overclocking Guide
« Reply #21 on: October 31, 2004, 09:49:17 PM »
yung sa akin tinaas ko from 1800 to 2200 pero sabi sa bios baka maghang kapag less than 333mhz yung memory frequency.... tinaas ko hanggang 333 pero ayaw parin naghang so binalik ko sa default..... board is asus A7V8X-VX ....... :D

ulolin

  • Guest
AMD Overclocking Guide
« Reply #22 on: October 31, 2004, 10:31:02 PM »
ito nga pala yung details sa bios:



CPU speed --- manual,1800MHz, 2250 and 2700MHz

CPU frequency multiple ---- 13.5 to 20.0 kapag manual sa cpu speed

CPU External Frequency -----163/33 to 227/45

memory frequency----333

CPU Vcore----- 1.65 to 1.85



panu gagawin to? :D

Chuck

  • Guest
AMD Overclocking Guide
« Reply #23 on: November 01, 2004, 01:30:50 AM »
if I read your post right, sobrang taas na ng PCI frequency ninyo! it's at 45MHz already, from the standard 33MHz, that might be the culprit :(

ulolin

  • Guest
AMD Overclocking Guide
« Reply #24 on: November 01, 2004, 09:57:15 AM »
alin dun sir? panu ko gagawin?



bakit kaya ayaw??

Offline bistro

  • Member
  • **
  • Posts: 66
AMD Overclocking Guide
« Reply #25 on: January 20, 2005, 04:44:28 PM »
guys, hope you bear with my simple questions:

which of these 2 will "require" you to increase vcore?
a. increasing fsb
b. increasing multiplier

is the fsb always adjustable?

adjustable ba ang fsb ng mga palominos? i have a 1800+ palomino w/ an ecs k7vta3, pero i saw in this link that the same setup was overcloced to 1.725ghz from 1.5ghz.
meron akong nakita sa cpudatabase.com
 

Offline dean

  • Administrator
  • Member
  • *
  • Posts: 3516
    • http://www.pinoypc.net
AMD Overclocking Guide
« Reply #26 on: January 21, 2005, 01:22:25 AM »
Quote
guys, hope you bear with my simple questions:

which of these 2 will "require" you to increase vcore?
a. increasing fsb
b. increasing multiplier

is the fsb always adjustable?

adjustable ba ang fsb ng mga palominos? i have a 1800+ palomino w/ an ecs k7vta3, pero i saw in this link that the same setup was overcloced to 1.725ghz from 1.5ghz.
meron akong nakita sa cpudatabase.com
both a and b involve a change in the cpu clock speed.  thus, we can't say straight out which of those will need you to raise your cpu core voltage.  so what i suggest is to try raising either and/or both in small steps.  if it doesn't post, then that's when you try to raise the voltage.  fsb overclocking will be trickier since you also have to consider the fsb of your memory as a consequence of your changing your cpu fsb setting.

is the fsb always adjustable? - yes, you can adjust it with your motherboard.

adjustable ba ang fsb ng mga palominos? - the fsb of any cpu can be adjusted.  all you need is a motherboard that can adjust the fsb settings.
Make yourself heard
Portable Strobist Kit for Rent!
Includes: 2in1 shoot thru/reflective umbrella, lightstand, RF trigger/receiver, 8pcs AA sanyo eneloop, nissin di622, gel filters

Offline bistro

  • Member
  • **
  • Posts: 66
AMD Overclocking Guide
« Reply #27 on: January 22, 2005, 04:37:16 AM »
thanks dean
akala ko kasi hindi na pwede oc ang mga palominos.

=)

Offline Retrolock

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
AMD Overclocking Guide
« Reply #28 on: January 29, 2005, 01:44:56 AM »
i dont know if its appropriate here pero semprons are new procs kasi with 166 mhz bus but slower clocks.. some older motherboards dont recognize this proc. they will still think its a t-bred hence they assign 133 mhz bus.

so its essential to update your bios. So you can overclock properly.

(wehehehe feeling marunong)
Q9400 | DFI DKP35| 2x2gb DDR2 1066MHZ Kingston HyperX  | Samsung ODD SATA 22x DVDRW | 320gb, 500gb SATA HDD | Inno3d GTX260 | Samsung 940BW

Offline spoliarium

  • Moderators
  • Member
  • *
  • Posts: 4986
  • The Last Airbender
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.

Offline shadow.dweller

  • Member
  • **
  • Posts: 1985
    • The Life of John Lenovo
AMD Overclocking Guide
« Reply #30 on: May 02, 2005, 09:18:29 PM »
guys i want to start overclocking my pc...ito specs ko..sorry kung medyo hindi 'hi-end'. kaya ba to i-overclock? ano kailangan kong applications?

AMD Athlon XP 2500+ 1.84GHZ

Coolermaster Aero 7+

Epox EP-8RDA+ Pro nForce2 (Socket A)

2 x 40 GB Seagate 7200rpm

2 x 256MB DDR 400 PQI

GeForce FX 5700LE 128MB

Offline spoliarium

  • Moderators
  • Member
  • *
  • Posts: 4986
  • The Last Airbender
AMD Overclocking Guide
« Reply #31 on: May 02, 2005, 09:26:02 PM »
Set mo multipliers mo sa x11 at FSB at 200 MHz, instant 2500@3200 iyan kung Barton ang proc mo.  Check mo lang temperatures later when overclocked, malamang above 50C iyan.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.

Offline shadow.dweller

  • Member
  • **
  • Posts: 1985
    • The Life of John Lenovo
AMD Overclocking Guide
« Reply #32 on: May 02, 2005, 09:47:07 PM »
@spoliarium
sir how would i know if barton un proc ko and how do i change does values sa bios ba o may ibang application pa ako kailangan i download? what can i use to check my temp. sori po la talaga kc ako alam sa overclocking pasencya po...  

Offline spoliarium

  • Moderators
  • Member
  • *
  • Posts: 4986
  • The Last Airbender
AMD Overclocking Guide
« Reply #33 on: May 02, 2005, 11:40:53 PM »
Download cpu-z to check if your proc is a Barton.

Check this link for a guide:  http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&...=112&howtoID=43
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.

Offline gizmic

  • Member
  • **
  • Posts: 523
AMD Overclocking Guide
« Reply #34 on: May 03, 2005, 12:12:55 AM »
2500+ only comes in barton flavours
Samsung Laptop NP-R70A007/SHK
Intel C2D T7500 2.2Ghz 4Mb L2
Nvidia GF 8600GS GDDR3 256MB
Samsung 2GB 667Mhz 15-5-5-5
Samsung 160GB Hybrid Drive

Offline shadow.dweller

  • Member
  • **
  • Posts: 1985
    • The Life of John Lenovo
AMD Overclocking Guide
« Reply #35 on: May 03, 2005, 12:49:05 AM »
i used cpu-z and it is a barton, i read the article and it told be to use this to check for stability "Sandra CPU Burn-in & 3DMark 2k1" i found and dl'd 3dmark2001 but i can't find the Sandra CPU Burn in...i downloaded sandra lite 2005 and with it came a burn in wizard..will that do ok?

Offline shadow.dweller

  • Member
  • **
  • Posts: 1985
    • The Life of John Lenovo
AMD Overclocking Guide
« Reply #36 on: May 03, 2005, 08:45:04 AM »
@spolarium
sir salamat sa link, barton ung proc ko abd i want to overclock it. i read the article and it told me to use 3D2k1 and Sandra CPU Burn-In. i now have 3D2k1 installed pero i only found Sandra Lite 2005 which has a Burn-In wizard, pwede ko ba rin un gamitin? and sir ano gamit ninyo to check your temp?  

Offline spoliarium

  • Moderators
  • Member
  • *
  • Posts: 4986
  • The Last Airbender
AMD Overclocking Guide
« Reply #37 on: May 03, 2005, 09:59:39 AM »
Get motheboard monitor 5:  http://mbm.livewiredev.com/download.html

Subukan mo iyon burn-in wizard ng Sandra.  You can also download Prime95:  http://www.mersenne.org/freesoft.htm to test stability of your overclock.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.

Offline gizmic

  • Member
  • **
  • Posts: 523
AMD Overclocking Guide
« Reply #38 on: May 03, 2005, 01:45:58 PM »
in sandra you click CPU arithmetic Benchmark to run the cpu burn in

since you have 400mhz of ram the normal 200X11 will be easy i dont think youre temps will go over 50C

i used to have a similar set up and i didn't need to bump up the vcore  
Samsung Laptop NP-R70A007/SHK
Intel C2D T7500 2.2Ghz 4Mb L2
Nvidia GF 8600GS GDDR3 256MB
Samsung 2GB 667Mhz 15-5-5-5
Samsung 160GB Hybrid Drive

Offline shadow.dweller

  • Member
  • **
  • Posts: 1985
    • The Life of John Lenovo
AMD Overclocking Guide
« Reply #39 on: May 03, 2005, 10:06:37 PM »
@gizmic
before mo inOC ung rig ano ung temp ng case paT ng cpu pag idle?